Praat met ons!

U kunt telefonisch of per e-mailcontact met ons opnemen.U kunt ook gewoon langskomen!

Praat met ons!

U kunt telefonisch of per e-mailcontact met ons opnemen.U kunt ook gewoon langskomen!

Endodontologie / wortelkanaal­­­­behandelingen


Endodontologie - onze routinematige wortelkanaalbehandeling bespaart de tand tegen verlies. Aangezien de behandeling bedoeld is om de natuurlijke tand te beschermen, kan de behandeling nog steeds als esthetische tandheelkunde worden beschouwd. Het weefsel onderin de tand, ook wel het wortelkanaal genoemd, moet tijdens de behandeling bacterievrij worden gereinigd en vervolgens worden bijgevuld. De vulling stroomt tussen het fijne wortelkanaalsysteem en past zich perfect aan de anatomische omstandigheden aan. Elke behandeling wordt op een individualiseerde manier uitgevoerd.  Door de behandeling kan de stabiliteit van de tand worden behouden, en zo kan de tand worden beschermd. In geavanceerde cariës, waardoor de binnenkant van de tanden al bacterieel ontstoken is, is een endodontische behandeling ook nuttig. De behandeling kan probleemloos worden herhaald in geval van terugkerende problemen. Als u vragen over deze behandeling heeft, bent u welkom om uzelf te informeren tijdens een gesprek met ons team.

tandarts-heerlen-dentakor-prothese

Sealen


De kauwvlakken van de permanente grote kiezen lopen het risico van cariës. Hier vindt u talloze hobbels en groeven, die ook wel fissuren worden genoemd. Zelfs met een tandenborstel kunnen diepe kloven niet volledig worden gereinigd, hierdoor ontstaat er vaak cariës. Om dit te voorkomen, wordt een fissuurdichting uitgevoerd ofwel sealing genoemd. De openingen waardoor tandbederf kan binnendringen in de tand worden afgesloten met een plastic materiaal. Bij de pijnvrije behandeling zijn de fissuren volledig gesloten en is de tand zelf niet beschadigd. De behandeling werkt als volgt: Eerst wordt het occlusale oppervlak professioneel gereinigd en het glazuur is geconditioneerd. Hij zou het plastic materiaal beter moeten absorberen. Toen de kloven met het vulmateriaal wordt gecoat, dit wordt uitgehard en de tand wordt gefluorideerd. Na de behandeling kan plaque alleen op het tandoppervlak en het occlusale oppervlak zijn en kan het niet binnendringen in het inwendige van de tand. Als het getroffen gedeelte van de spleet al lichtbruin verkleurd is, wordt deze verkleuring eerst weggeslepen en vervolgens behandeld zoals gewoonlijk. In dit proces spreekt men dan van een "extended fissure seal". Met de behandeling en verzegeling begint bij kleine kinderen voor voorzorg op hoge leeftijd. Hoe u uw tanden gezond houdt en spleet schoon, u zult blij zijn om te leren in een persoonlijk consult. Het Dentakor-team legt ook graag uit in detail hoe de behandeling wordt uitgevoerd.

verzegelen-tandartspraktijk-boom

Parodontologie– De leer van het tandheelkundige apparaat.


Bijna de helft van de bevolking lijdt aan parodontitis. De diagnose en behandeling van ziekten van het parodontium (steunweefsel) zijn op het gebied van parodontologie. Men begrijpt onder deze waarschijnlijk gecompliceerde term dus de ziekte-doctrine voor vaak ontstekingsveranderingen van tand-dragende kaakbot en tandvlees. Helaas leiden deze ziekten, vaak parodontose genoemd, ook wel parodontitis genoemd, vaak tot voortijdig verlies van tanden als ze niet worden behandeld. Daarnaast vallen het onderhoud, de planning en de plaatsing van tandheelkundige implantaten onder de categorie van parodontologie. De ziekte blijft vaak onontdekt en trekt lange tijd bij veel mensen wordt het gekenmerkt door een sterke slechte adem, verschuivende tanden of esthetische beschadiging van het tandvlees. Als het onbehandeld blijft, kan het helaas andere ernstige ziekten bevorderen. Inclusief beroertes, hartaanvallen of diabetes. Bij Dentakor kunnen we een professionele parodontale diagnose stellen en zo klinische beelden in een vroeg stadium ontdekken en behandelen. Een overzicht van de verschillende behandelopties en therapieën die u kunt krijgen in een niet-bindend gesprek in onze praktijk.

dentakor-instrument-heerlen

Kunstgebitten (protheses)


Als tanden zo ver ontbreken of zijn vernietigd dat een vulling niet langer voldoende is, is een prothese nodig. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Bijvoorbeeld een inlay. Hier worden tanden aangetast door tandbederf gevuld met een inlay van goud of keramiek. Verder is er de kroon. Het vertegenwoordigt het bovenste deel van de tand en wordt ondersteund door het onderste deel, dat zich in het tandvlees bevindt. Dit wordt soms zo aangetast dat het moet worden gekroond door een vervanging. Het maakt echter niet uit of de kroon op de natuurlijke tandwortel of op een implantaat wordt geplaatst. Kronen zijn gemaakt van metaal. Ofwel van hoog-goudlegeringen, of van niet-edelmetaallegeringen, titanium of biocompatibele niet-kostbare legeringen. Als een tand helemaal ontbreekt of je moet bescherming tegen kantelen van de aangrenzende tanden vinden, gebruik dan een brug. Hier worden de aangrenzende tanden gekroond. Gebruik als alternatief een implantaat. Maar als er te veel zijn. Er ontbreken tanden om deze te "overbruggen", er wordt een gedeeltelijke prothese gemaakt. Dit wordt meestal gewoon met tussen haakjes tussen de resterende tanden geklikt. Een volledige prothese is het gevolg wanneer alle tanden ontbreken. Dit wordt opgelost door te zuigen op het slijmvlies van het tandvlees. Als derde variant naast kronen en bruggen / prothesen zijn er het fineer. Dit zijn kleine keramiekschiltjes die er niet anders uitzien dan de natuurlijke tand. Daarom worden ze gebruikt in het gebied van de voortanden. Hier wil iedereen mooie en heldere tanden. Bij het maken van de fineer maken we virtueel een nieuwe lach. Heeft u exacte wensen voor hoe uw lach eruit zou moeten zien? In combinatie met een professionele tandenreiniging krijg je precies het tandbeeld, wat je je voorstelt. Maak een vrijblijvende afspraak en spreek met ons.

Onze belangrijkste behandelingen