Praat met ons!

U kunt telefonisch of per e-mailcontact met ons opnemen.U kunt ook gewoon langskomen!

Praat met ons!

U kunt telefonisch of per e-mailcontact met ons opnemen.U kunt ook gewoon langskomen!

Angst voor de tandarts


Angst voor de tandarts is niet ongewoon. Veel mensen hebben liever pijn dan hun tandarts fobie onder ogen te zien, en een arts te bezoeken die hun hiermee kan helpen. Maar nu kunt u deze angst met nieuwe, eenvoudige middelen tegengaan. De tandheelkunde is geëvolueerd en zelfs een grote behandeling kan zacht en pijnloos worden uitgevoerd.  Een nuttige maatregel hier is de behandeling onder lichte sedatie. Maar stikstofdioxide (ook wel bekend als lachgas) slaagt er in om zelfs het risico op een kokhalsneiging of pijn zo veel mogelijk te verminderen, zodat de patiënt een aangename verzachtende behandeling kan krijgen. De patiënt kan binnen een paar minuten weer in een normale toestand worden gebracht en er zijn geen bijwerkingen of consequenties. In onze praktijk kunt u met deze maatregelen worden behandeld.

tandarts-heerlen-dentakor-tanden-bleken

Ontspannende behandeling met lachgas


Al bijna 150 jaar wordt lachgas gebruikt in de geneeskunde en wordt het als een van de veiligste methoden beschouwd. De behandeling met lachgas, die ook geschikt is voor kinderen, wordt voornamelijk gebruikt voor ontspanning en anesthesie tijdens de behandeling bij de tandarts. In tegenstelling tot algemene anesthesie zijn patiënten volledig bewust, altijd responsief en over het algemeen geschikt voor dagelijks gebruik binnen 5-10 minuten na de behandeling.  Maar wat is lachgas? Het sedatieve N2O is niet-toxisch en effectief ontspannend over het hele lichaam. Het gevoel van pijn wordt verminderd en de subjectieve perceptie van tijd wordt ook beïnvloed. Men heeft het gevoel dat de interventie veel sneller voorbij zou zijn dan hij in werkelijkheid was. Over het algemeen wordt een aangenaam en warm gevoel gerapporteerd. Het gas wordt geïnhaleerd door een masker met een grote hoeveelheid zuurstof. Vanwege leeftijd of ziekte gerelateerde beperkingen van de behandeling met stikstofoxide bestaat niet. Kom gewoon en informeer jezelf. U ontvangt een afspraak via ons contactformulier.

tandarts-heerlen-dentakor-spreekkamer

hypnose behandelingen


Het klinkt misschien als een show; Hypnose bij de tandarts is echter een medische ingreep die allesbehalve spectaculair en opwindend is voor patiënten. De applicatie is bedoeld om de vaak hoge spanning van patiënten te verminderen. Angstpatiënten, die een sterke kokhalsreflex hebben, kunnen de behandeling aangenamer maken met hypnose. Niet geschikt is de interventie door hypnose bij psychisch zieke patiënten. Je kunt je persoonlijk aangenamere plaatsen of ervaringen voorstellen dan het bezoek bij de tandarts...  Dit zijn de ideeën die kunnen worden gebruikt tijdens een hypnosebehandeling. Praat vóór de behandeling met uw arts over een ervaring waar u dan aan wordt toegevoegd. De hypnose-toestand kan ook worden beschreven als een veranderde bewustzijnsstaat. Ze voelen zich ontspannen en de behandeling wordt subjectief aangenamer en verkort in de tijd. Als u wilt weten of de hypnosebehandeling een optie voor u is, dan bent u welkom om contact met ons op te nemen.

tandarts-heerlen-dentakor-witte-tanden

Lichte sedatie


Om angstbeheersing te ondersteunen, worden vaak orale sedativa gebruikt. Ze leiden tot een psychomotorische vertraging bij de patiënt en dus tot een verminderde pijn. Emoties en andere externe stimulatie worden ook verminderd. De lichte sedatie wordt vooral gebruikt bij angstpatiënten of te langdurige of gecompliceerde procedures. Sedatie is gemakkelijk te gebruiken, pijnloos en geniet van een hoge acceptatie door de patiënt.  Bovendien alleen met een correcte toepassing zeer zelden voorkomende bijwerkingen. De arts vereist speciale farmacologische kennis van verschillende geneesmiddelen voor de dosering en de keuze van het geneesmiddel. Daarom zijn onze artsen goed opgeleid voor deze behandelingen en kunnen ze u een individuele en gerichte behandeling bieden. Lees nu meer over de orale sedatie. Neem contact met ons op via ons contactformulier of bel ons.

tandarts-heerlen-dentakor-prothese

Behandeling van kokhalzen


Veel patiënten, vaak degenen die bang zijn voor de tandarts, krijgen vaak last van kokhalzen tijdens de orale behandeling. Deze onvrijwillige reflex beschermt het lichaam tegen het onvrijwillig binnendringen van vreemde voorwerpen in de luchtwegen. Vooral geactiveerd door de aanraking van de achterzijde van het gehemelte of tongdeel door tandheelkundige instrumenten of afdrukmassa's. Bij veel patiënten verhoogt deze ervaring alleen de angst voor de tandarts. Het is belangrijk om de dokter niet in schande te mijden, maar om op behandelingen te verschijnen en om het tandheelkundig team over het probleem te informeren.  Alleen dan kan samen met de tandarts een behandelingsoptie worden gevonden om het probleem met het kokhalzen onder controle te krijgen. Zo kan bijna elke tandheelkundige behandeling aangenaam worden gemaakt. Wij van Dentakor bieden verschillende alternatieven en kunnen u professioneel adviseren. Wees dus niet bang om met ons te praten over angsten en onzekerheden. We behandelen uw probleem discreet.

Onze belangrijkste behandelingen