Praat met ons!

U kunt telefonisch of per e-mailcontact met ons opnemen.U kunt ook gewoon langskomen!

Praat met ons!

U kunt telefonisch of per e-mailcontact met ons opnemen.U kunt ook gewoon langskomen!

Esthetische tandheelkunde, gezond en mooi.


Een mooi glimlach creëert een hogere kwaliteit van leven. Belangrijke voorwaarde hiervoor zijn mooie en gezonde tanden. Maar het natuurlijke verouderingsproces stopt niet bij het kaakgebied. Veroudering en slijtage veranderen na verloop van tijd de esthetische algehele indruk van het gezicht.  Om afwijkingen in de tanden te corrigeren, openingen te dichten of zelfs tandvormen te veranderen, zijn er een groot aantal minimaal-invasieve, tand besparende behandelingsopties. Zo kan de esthetische algehele indruk onzichtbaar worden hersteld. Esthetiek en gezondheid mogen niet in de weg staan. Dit vereist veel specialistische kennis omdat voor esthetische tandheelkunde kennis uit verschillende disciplines van de tandheelkunde gecombineerd moet worden voor een optimaal resultaat. U kunt zich informeren over de mogelijkheden van esthetische tandheelkunde in onze praktijk.

tandarts-heerlen-dentakor-stoel

Preventie


Met een normale borstel reinig je slechts iets meer dan de helft van de tanden. Vooral in de interdentale ruimtes worden dan speeksel en resten van waaruit na verloop van tijd plaque ontstaat. Dit is waar bacteriën zich dan vestigen, wat kan leiden tot parodontitis of tandbederf. Tijdens de behandeling wordt het gebit eerst onderzocht voordat de tandplak wordt verwijderd. Zachte en harde afzettingen of zelfs verkleuring als gevolg van normaal roken, koffieconsumptie of het drinken van thee kunnen ook worden geëlimineerd door reiniging. Na een oppervlakkige reiniging volgt een interdentale reiniging. Ten slotte worden de tanden gepolijst en wordt een fluoride bevattend middel aangebracht.  De dagelijkse tandheelkundige zorg wordt niet vervangen door het professionele tandenpoetsen door een tandarts. Om tandheelkundige problemen effectief te voorkomen, moet naast het schoonmaken thuis een grondige reiniging van de tanden meestal ongeveer twee keer per jaar plaatsvinden. Maar dat moet individueel worden bepaald. Of u nu professionele tandenreiniging nodig heeft, ons team bij Dentakor kan u aanbevelen voor een persoonlijke bespreking.

Dentakor-tandartspraktijk-heerlen

lichter maken van tanden of bleken


Er zijn veel oorzaken voor verkleuringen van tanden. Dit kan komen door bijvoorbeeld roken, het drinken van thee of sommige medicijnen. Deze verkleuringen kunnen oppervlakkig zijn, maar in de loop de jaren en als men ouder wordt kunnen deze verkleuringen zich ook opbouwen in het glazuur. Ook het afsterven van de zenuw is een oorzaak van tandverkleuringen.Omdat een professionele reiniging alleen oppervlakkig werkt, wordt er veel gebruikt gemaakt van chemisch bleken van de tanden. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van Chloorverbindingen of waterstofperoxide. De tanden zullen na een periode van 2 jaar weer langzaam donkerder worden, doordat verkleuringen zich weer opbouwen in het glazuur. Dit hangt wel sterk af van de verzorging van de tanden en de gewoontes. Bleken van tanden kan in de tandartspraktijk of thuis uitgevoerd worden. Voor elke bleekbehandeling dient er eerst een professionele reiniging gedaan te worden, om er zeker van te zijn dat alle oppervlakkige verkleuringen verwijdert zijn en dat het tandvlees in een goede conditie is. Tijdens het bleken mag het tandvlees niet in aanraking komen met het bleekmiddel, anders zouden er wondjes kunnen ontstaan. Vullingen en kronen bleken niet mee. Zouden er vullingen zijn, die na het bleken te erg opvallen, kunnen deze nadien vervangen worden door vullingen met een lichtere kleur. Bij het bleken van een “dode” tand, wordt er aan de achterkant een holte gemaakt en komt er een watje gedrenkt met bleekmiddel in samen met een noodvulling, gedurende 5 dagen. Dit kan nog een keer 5 dagen herhaald worden, indien de gewenste kleur nog niet is bereikt. Bleken in de tandartspraktijk gaat met hogere concentraties en is daarom binnen 1 uur klaar. Thuisbleken gaat met lagere concentraties en duurt ongeveer 2 weken. Vraagt u uw tandarts over de voor- en nadelen.

dentakor-tandarts-heerlen-bleken

Veneers of facings


Veneers of facings zijn dunne schildjes gemaakt van porselein of kunststof, om tanden rechter, mooier of witter te maken of om ruimtes tussen de tanden op te vullen . Ze worden vaak gemaakt om cosmetische redenen. Is er een groter oppervlak van de tand beschadigd, zullen er kronen gemaakt worden. Als u knarst of klemt met uw tanden, dient u af te zien van facings. De schaaltjes van porselein zijn millimeters dun en worden geplakt met een speciale kleeftechniek. Het nadeel is dat er gezond tandweefsel afgeslepen moet worden, om plaats te maken voor de facing. Een goede mondhygiëne is zeer belangrijk, om zo de overgang van de tand naar de facing gezond te houden. De levensduur van is +/-10 jaar maar dit is ook afhankelijk van de mondhygiëne. Als de facings vervangen moeten worden, is dit niet gemakkelijk, ze dienen eraf geslepen te worden en vervangen voor nieuwe of eventueel een kroon. Voor een individueel advies, vraag uw tandarts naar de mogelijkheden.

Onze belangrijkste behandelingen

voor ­mooie ­glimlach